Discussions

Expand all | Collapse all

Automation Errors

  • 1.  Automation Errors

    Posted 08-18-2021 08:32
    I realize Automations are being deprecated and am working on replacing them, however, there are several automations still in use in my apps.  That being said, automations that were working previously are now giving me errors or not functioning correctly.  The one error I have seen a few times recently is:

             SocketException: Too many open files: Loop Index: 2; Failed on Step: Add a record (ID: step_30067550df4111ebbfde2322ce54d66d);

    What is the root cause of this error and why is it suddenly appearing?



    ------------------------------
    Paul Peterson
    ------------------------------


  • 2.  RE: Automation Errors

    Posted 08-18-2021 08:40
    You would need to put in a support ticket.  I saw a lot of Automation failures starting late yesterday.

    ------------------------------
    Mark Shnier (YQC)
    mark.shnier@gmail.com
    ------------------------------



  • 3.  RE: Automation Errors

    Posted 08-18-2021 10:11
    I also had a lot of automations failing late yesterday. I put in a ticket and they said they were investigating the issue. No further word yet though.

    ------------------------------
    Michael Tamoush
    ------------------------------



  • 4.  RE: Automation Errors

    Posted 08-18-2021 13:48
    The issue has been resolved.

    https://service.quickbase.com/#!/incident/247422

    ------------------------------
    Michael Tamoush
    ------------------------------



  • 5.  RE: Automation Errors

    Posted 08-18-2021 16:58
    I haven't seen any more automation errors, but now that I'm working out replacing automations with pipelines I'm noticing the huge lag times.  I had one simple pipeline that took over 10 minutes to update two fields in a record.

    ------------------------------
    Paul Peterson
    ------------------------------



  • 6.  RE: Automation Errors

    Posted 08-18-2021 17:49
    Annddddd it's broken again

    https://quickbasestatus.statuscast.com/#!/incident/247596

    Regarding lag times Paul, I had the same exact thing. Put in a ticket to support. They finally resolved mine but now Im thinking it might be lagging again.

    ------------------------------
    Michael Tamoush
    ------------------------------



  • 7.  RE: Automation Errors

    Posted 30 days ago
    I will confess, my experience support cases has been spotty at best. But I'll open a couple more.

    ------------------------------
    Paul Peterson
    ------------------------------



  • 8.  RE: Automation Errors

    Posted 30 days ago
    I have been seeing the same automation failure for several days now.  Interesting to see that this is happening across the platform and not just my application.​

    ------------------------------
    Brett Hinman
    ------------------------------



  • 9.  RE: Automation Errors

    Posted 30 days ago
    Edited by Jim Harrison 30 days ago
    Brett,

    Thank you for making this post or I would not have realized it is a larger problem. Below are the three errors we have seen so far.


    The automation had the following problem at 21:20 (UTC) on AUG 18, 2021 :

    FileNotFoundException: /usr/local/tomcat/webapps/we/WEB-INF/lib/maven-artifact-3.0.5.jar (Too many open files)

    The automation had the following problem at 22:45 (UTC) on AUG 18, 2021 :

    There was a problem triggering your automation. This could be because of a problem with your automation, an internal system error, or due to it being disabled. Please check the automation setup and, if it is disabled, please review your trigger criteria and wait 30 minutes before re-enabling it.

    The automation had the following problem at 23:34 (UTC) on AUG 18, 2021 :

    There was a problem triggering your automation. This could be because of a problem with your automation, an internal system error, or due to it being disabled. Please check the automation setup and, if it is disabled, please review your trigger criteria and wait 30 minutes before re-enabling it.


    Regards,
    Jim Harrison
    Portland, OR



    ------------------------------
    Jim Harrison
    transparency = knowledge + understanding : The Scrum Dudes
    ------------------------------



  • 10.  RE: Automation Errors

    Posted 30 days ago
    I saw a few errors like this yesterday (across different Realms) and reported them but so far today has been clean. :)

    ------------------------------
    Mark Shnier (YQC)
    mark.shnier@gmail.com
    ------------------------------



  • 11.  RE: Automation Errors

    Posted 29 days ago
    No root cause given, but Quickbase support is stating it was part of a larger issue that was resolved 8/18.

    ------------------------------
    Paul Peterson
    ------------------------------



  • 12.  RE: Automation Errors

    Posted 22 days ago
    Paul have you seen this happen again? We are now experiencing more automation errors just the same as it happened a week ago. Of course the error log shows nothing like it always does, just says the trigger completed but then nothing else lol. 

    I was hoping the errors were behind us...


  • 13.  RE: Automation Errors

    Posted 22 days ago
    I reported a flurry of three yesterday.  Different Apps and Realms

    ------------------------------
    Mark Shnier (YQC)
    mark.shnier@gmail.com
    ------------------------------



  • 14.  RE: Automation Errors

    Posted 22 days ago
    No errors for us.

    ------------------------------
    Jim Harrison
    transparency = knowledge + understanding : The Scrum Dudes
    ------------------------------