Discussions

Expand all | Collapse all

URL button not showing on reports

  • 1.  URL button not showing on reports

    Posted 12-08-2019 09:07
    I am trying to create a button on a report on my resource table for each employee in my company to set them as a filter.  For some reason the button is blank even though I have display as a button checked.  Here is the code in case it is a code issue.  Any ideas?

    URLRoot() & "db/" & [_DBID_PROJECT_SOLUTIONS_REPORTING_FILTER] & "?a=API_EditRecord" &
    "&rid=1" &
    "&apptoken=c5gchf9bhwx6umbd2ii5zdqtb5x8" &
    "&_fid_6=" & URLEncode([Email]) &
    "&rdr=" & URLEncode(URLRoot() & "db/bpmjsbsnt?a=showpage&edit=1&pageid=24")


    ------------------------------
    Ivan Weiss
    ------------------------------


  • 2.  RE: URL button not showing on reports

    Posted 12-08-2019 09:34
    Ivan,

    Any chance you cleared the box for the Text?



    ------------------------------
    Don Larson
    Paasporter
    Westlake OH
    ------------------------------



  • 3.  RE: URL button not showing on reports

    Posted 12-08-2019 11:38
    Nope, I have something in there.

    ------------------------------
    Ivan Weiss
    ------------------------------



  • 4.  RE: URL button not showing on reports

    Posted 12-09-2019 09:00
    Move the app token down one line before the "&rdr

    ------------------------------
    Jason Johnson
    ------------------------------



  • 5.  RE: URL button not showing on reports

    Posted 12-09-2019 11:45
    Why would that matter?  I typically put the apptoken first.  The order matters?

    ------------------------------
    Ivan Weiss
    ------------------------------



  • 6.  RE: URL button not showing on reports

    Posted 12-09-2019 11:57
    I actually do not think that it matters.  It is actually bizzare that the link is blank.  That usually only happens if there is an error in the formula.  I would be happy to look at your app myself if you want to contact me off line.  Alternatively, what I would do is to make a new formula URL field (do not copy this one) and copy and paste in the formula.  Maybe that field got corrupted or confused somehow.

    ------------------------------
    Mark Shnier (YQC)
    Quick Base Solution Provider
    Your Quick Base Coach
    http://QuickBaseCoach.com
    mark.shnier@gmail.com
    ------------------------------



  • 7.  RE: URL button not showing on reports

    Posted 12-09-2019 13:48
    I was suggesting that because it is an example that Quick Base gives on a URL and that is how I would do that using a URL formula button. I don't think it would actually matter but buttons generally will be like that if there is an error in the formula or if you are using an if statement that is not meeting the criteria to appear. If the formula is good then it is time to get a ticket open with Quick Base.

    ------------------------------
    Jason Johnson
    ------------------------------



  • 8.  RE: URL button not showing on reports

    Posted 12-09-2019 20:11
    Hey Ivan,
    I'm happy to see you're using your new API button skills!
    This one has me a bit baffled too as I don't see any obvious issues with the formula.
    If you still can't get the button to appear, send me an email :-)

    ------------------------------
    Quick Base Junkie (find me on YouTube)
    Founder
    Quick Base Junkie
    CA
    ------------------------------



  • 9.  RE: URL button not showing on reports

    Posted 12-10-2019 09:03
    I just noticed that the rdr is going to edit a page instead of view the page. You may want to change that since the users probably don't have permission to edit pages.  This is not related to the problem but it may be an oversight.
    "&rdr=" & URLEncode(URLRoot() & "db/bpmjsbsnt?a=showpage&pageid=24")

    ------------------------------
    Jason Johnson
    ------------------------------



  • 10.  RE: URL button not showing on reports

    Posted 12-10-2019 09:17
    When I use your code, field titles, and put 'something' in the link text label field the button shows up and works for me:


    It replaced fid6 with [Email] and directed me to a page in "Customize this Page" mode when clicked.

    Any chance your issue is related to permissions:

    Or maybe it is being hidden by a dynamic form rule?


    ------------------------------
    Adam Keever
    ------------------------------



  • 11.  RE: URL button not showing on reports

    Posted 12-10-2019 16:15
    Low and behold an embarassing one and sorry to waste the time!

    I accidentally duplicated the field and used the wrong one on the report grrrr!

    ------------------------------
    Ivan Weiss
    ------------------------------



  • 12.  RE: URL button not showing on reports

    Posted 12-10-2019 16:24
    It happens to the best of us... glad you figured it out!

    ------------------------------
    Sharon Faust (QuickBaseJunkie.com)
    Founder, Quick Base Junkie
    https://quickbasejunkie.com
    ------------------------------