Discussions

  • 1.  Text Lookup field shows "error displaying report" instead of value

    Posted 07-09-2021 16:53
    I have two text lookup fields that are displaying the same error:

    However, the same two lookup fields display properly in the form for the child table:

    Is anyone familiar with this error and how to resolve?  Please let me know what additional information is needed to assist.

    Thanks in advance for your help!

    ------------------------------
    Melanie Mercadel
    ------------------------------


  • 2.  RE: Text Lookup field shows "error displaying report" instead of value

    Posted 07-09-2021 17:33
    Let's start with the obvious in case this is easy.

    So those are report link fields.  The field properties for a Report Link field simply match up the value in any field on the record you are on with any field's value in any other table in any other app.

    Can you have a look at those two fields and see if they are configured.  Likely one of them is blank.

    ------------------------------
    Mark Shnier (YQC)
    Quick Base Solution Provider
    Your Quick Base Coach
    http://QuickBaseCoach.com
    mark.shnier@gmail.com
    ------------------------------



  • 3.  RE: Text Lookup field shows "error displaying report" instead of value

    Posted 07-09-2021 17:53
    Thanks, Mark!

    Here are the settings within field properties:



    ------------------------------
    Melanie M.
    ------------------------------



  • 4.  RE: Text Lookup field shows "error displaying report" instead of value

    Posted 07-09-2021 18:17
    OK, I thought that this was a report fink field but it is a simple lookup field.

    Can you try making that lookup field over again and see if that fixes the issue.  It feels very buggy.  Just do another lookup on the same relationship.

    ------------------------------
    Mark Shnier (YQC)
    Quick Base Solution Provider
    Your Quick Base Coach
    http://QuickBaseCoach.com
    mark.shnier@gmail.com
    ------------------------------



  • 5.  RE: Text Lookup field shows "error displaying report" instead of value

    Posted 07-09-2021 18:45
    I think you are right about it being a bug.  I made another lookup field and now they both show correctly...strange.

    I will try the same for the TP Model field.

    Thanks, Mark - have a great weekend!



    ------------------------------
    Melanie M.
    ------------------------------



  • 6.  RE: Text Lookup field shows "error displaying report" instead of value

    Posted 07-09-2021 18:48
    OK, so adding a new lookup field fixed the old lookup field.  That is more than crazy.

    ------------------------------
    Mark Shnier (YQC)
    Quick Base Solution Provider
    Your Quick Base Coach
    http://QuickBaseCoach.com
    mark.shnier@gmail.com
    ------------------------------



  • 7.  RE: Text Lookup field shows "error displaying report" instead of value

    Posted 07-12-2021 12:44
    I've run into this same bug many times, but in my cases it is always with the report link field and not the lookup field. I can fix it in a report link field with the following process, perhaps in some weird way if you performed these steps on the report link field, it would fix the lookup field?

    1. Edit the form properties of the report link.
    2. Whatever is selected for 'Base the display on the report' change to anything else.
    3. Save, then repeat the same steps and change it back to what you want.

    ------------------------------
    Mike Tamoush
    ------------------------------



  • 8.  RE: Text Lookup field shows "error displaying report" instead of value

    Posted 07-12-2021 13:44
    Thanks, Mike!

    Will keep note of your suggestion should the bug resurface.

    ------------------------------
    Melanie M.
    ------------------------------



  • 9.  RE: Text Lookup field shows "error displaying report" instead of value

    Posted 09-03-2021 06:14
    Thanks Mike. Just had the same problem - the proxy field for a relationship replaced by error text - and toggling the report link on the same form fixed it.

    ------------------------------
    Jeremy Anson
    ------------------------------