Discussions

Expand all | Collapse all

Getting Error Code 2 error text: ""Invalid Input"" and no error detail for API_addRecord

  • 1.  Getting Error Code 2 error text: ""Invalid Input"" and no error detail for API_addRecord

    Posted 04-09-2018 23:45
    Hello,
    I am attempting to use the QuickBase API to add a record to one of my databases.

    I added a record through the API once, and only once, perfectly fine, but now, with the same code and parameters, I am getting an error with no details as to what is wrong.

    All of my required fields are filled in - I know this because I took them away and I get an error code 50, Missing Required Field if I take one out.

    My request looks as follows:

    POST /db/db_id HTTP/1.1
    Host: demo.quickbase.com:443
    Content-Type: application/xml
    QUICKBASE-ACTION: API_addRecord
    Cache-Control: no-cache

    <qdbapi>
    <ticket>auth_ticket</ticket>
    <apptoken>app_token</apptoken>
    <field fid='10'>First</field>
    <field fid='11'>Last</field>
    <field fid='13'>Test Data</field>
    <field fid='15'>Test Data</field>
    <field fid='17'>Test Data</field>
    <field fid='18'>AK</field>
    <field fid='19'>55555</field>
    <field fid='20'>(555) 555-5555</field>
    <field fid='22'>(555) 555-5555</field>
    <field fid='23'>test@data.com</field>
    </qdbapi>

    and my response looks as follows:

    <?xml version="1.0" ?>
    <qdbapi>
        <action>API_addRecord</action>
        <errcode>2</errcode>
        <errtext>Invalid input</errtext>
    </qdbapi>

    Any help would be appreciated very much.
    Thank you!


  • 2.  RE: Getting Error Code 2 error text: ""Invalid Input"" and no error detail for API_addRecord

    Posted 04-10-2018 05:30
    Hi, here is the below actual description of this error code.



    For details here, please go through the below link to learn more about error codes.

    https://help.quickbase.com/api-guide/errorcodes.html

    Dan had explained in below thread that how you can debug to find out where is the actual problem is.

    https://community.quickbase.com/quickbase/topics/addrecord-shows-errorcode-2-invalid-input

    Please let me know if you need any further information.

    Thanks,
    Gaurav


  • 3.  RE: Getting Error Code 2 error text: ""Invalid Input"" and no error detail for API_addRecord

    Posted 04-10-2018 05:50
    Hi there, Gaurav!

    I looked at that answer that you linked before I asked this question and nothing that Dan says in that post helped me, i.e. adding the record one field at a time - I would get error code 50 instead of 2 because I would be missing required fields. Which is great! But once all the required fields are there, then I get no information as to why I cannot add the record. 

    As for the error messages: it would be nice if the response said which one was the problem. If there is a way to get that detail, I would love to know.

    Thank you!


  • 4.  RE: Getting Error Code 2 error text: ""Invalid Input"" and no error detail for API_addRecord

    Posted 04-10-2018 07:39
    I would suggest you check the Dbid and the field ids.

    Thanks,

    Gaurav