automation doesn't trigger with save and keep working

  • 0
  • 1
  • Question
  • Updated 4 days ago
  • Answered
I'm new to automation, so I'm hoping there's an easy fix to this that I just haven't found yet.
I created an automation to add a record in a child table.
If I "save and close" the parent record, then the next time I go in, I see the child.
However, if I use "save and keep working," this doesn't happen.
Photo of Sarah Clark

Sarah Clark

  • 412 Points 250 badge 2x thumb

Posted 2 months ago

  • 0
  • 1
What's the trigger for the automation? Post a complete screenshot if you can.
Photo of QuickBasePros_IDS

QuickBasePros_IDS, Champion

  • 3,770 Points 3k badge 2x thumb
The likelihood with this is that your Save & keep working refresh is happening faster than the automation is creating the child.  If you refresh a few seconds after the Save & keep working redirect; you will probably see the child-record show up.  I have numerous apps where I have a separate "refresh" button on the form to enable users to refresh easily so any automated actions show up in the parent record.  If this is not the case; then you may need to submit a support ticket.
Photo of Sarah Clark

Sarah Clark

  • 412 Points 250 badge 2x thumb
You are exactly right! Thank you.
Photo of Hector A.

Hector A.

  • 206 Points 100 badge 2x thumb
I was experiencing this same issue.  Not at first, but it "suddenly" started to happen and couldn't figure out why.   I finally realized that it started happening when I changed the Performance options under Settings > App Properties > Advanced settings > Performance options, by checking the "Load all embedded reports on a form when the form loads" checkbox.  I went back into settings and unchecked the box and the automation to add child records functions like it did before, without having to refresh the page again.
Photo of QuickBasePros_IDS

QuickBasePros_IDS, Champion

  • 3,720 Points 3k badge 2x thumb
Good to know.