Getting Error Code 2 error text: "Invalid Input" and no error detail for API_addRecord

  • 0
  • 1
  • Question
  • Updated 7 months ago
  • In Progress
Hello,
I am attempting to use the QuickBase API to add a record to one of my databases.

I added a record through the API once, and only once, perfectly fine, but now, with the same code and parameters, I am getting an error with no details as to what is wrong.

All of my required fields are filled in - I know this because I took them away and I get an error code 50, Missing Required Field if I take one out.

My request looks as follows:

POST /db/db_id HTTP/1.1
Host: demo.quickbase.com:443
Content-Type: application/xml
QUICKBASE-ACTION: API_addRecord
Cache-Control: no-cache

<qdbapi>
<ticket>auth_ticket</ticket>
<apptoken>app_token</apptoken>
<field fid='10'>First</field>
<field fid='11'>Last</field>
<field fid='13'>Test Data</field>
<field fid='15'>Test Data</field>
<field fid='17'>Test Data</field>
<field fid='18'>AK</field>
<field fid='19'>55555</field>
<field fid='20'>(555) 555-5555</field>
<field fid='22'>(555) 555-5555</field>
<field fid='23'>test@data.com</field>
</qdbapi>

and my response looks as follows:

<?xml version="1.0" ?>
<qdbapi>
    <action>API_addRecord</action>
    <errcode>2</errcode>
    <errtext>Invalid input</errtext>
</qdbapi>

Any help would be appreciated very much.
Thank you!
Photo of Aurora Hampton

Aurora Hampton

  • 80 Points 75 badge 2x thumb
  • frustrated

Posted 7 months ago

  • 0
  • 1
Photo of Gaurav Sharma

Gaurav Sharma

  • 5,758 Points 5k badge 2x thumb
Hi, here is the below actual description of this error code.



For details here, please go through the below link to learn more about error codes.

https://help.quickbase.com/api-guide/errorcodes.html

Dan had explained in below thread that how you can debug to find out where is the actual problem is.

https://community.quickbase.com/quickbase/topics/addrecord-shows-errorcode-2-invalid-input

Please let me know if you need any further information.

Thanks,
Gaurav
(Edited)
Photo of Aurora Hampton

Aurora Hampton

  • 80 Points 75 badge 2x thumb
Hi there, Gaurav!

I looked at that answer that you linked before I asked this question and nothing that Dan says in that post helped me, i.e. adding the record one field at a time - I would get error code 50 instead of 2 because I would be missing required fields. Which is great! But once all the required fields are there, then I get no information as to why I cannot add the record. 

As for the error messages: it would be nice if the response said which one was the problem. If there is a way to get that detail, I would love to know.

Thank you!
Photo of Gaurav Sharma

Gaurav Sharma

  • 5,710 Points 5k badge 2x thumb
I would suggest you check the Dbid and the field ids.

Thanks,

Gaurav