kanban field selection not sticking

  • 0
  • 1
  • Question
  • Updated 4 months ago
  • Acknowledged
I have a Kanban report created and is on my home page for my app. every time I open that app's home page it loses its card group filter. Anybody else having a problem with this?
Photo of Adrienne

Adrienne

  • 110 Points 100 badge 2x thumb

Posted 4 months ago

  • 0
  • 1
Photo of Evan Martinez

Evan Martinez, Community Manager

  • 8,744 Points 5k badge 2x thumb
Hi Adrienne,

This weekend we released our Kanban reports to general access with some enhancements and fixes from the beta version. Are you still having this issue since our Sunday release?
Photo of Adrienne

Adrienne

  • 110 Points 100 badge 2x thumb
Yup, sure am! I just checked and my Kanban has lost its filters again.
Photo of Evan Martinez

Evan Martinez, Community Manager

  • 8,744 Points 5k badge 2x thumb
Hi Adrienne,

Is this the Card Group option above the Card Details that is being cleared out of the Filter section below the Card Details in the report customization page? I just wanted to make sure if it was losing the Card Group settings or the Filter settings? So if you view and edit the report in the table it is coming from and edit the report to add a filter for example and save it, then you go back to the dashboard and this exact same report loses that filter and it has to be added once again to the original report?
Photo of Adrienne

Adrienne

  • 110 Points 100 badge 2x thumb
Hi Evan- I don't think we are talking about the same report. Please PM me and I will give you more details. in any event, it's the "Show group for" field that's losing its selection when displayed on a home page.
Photo of Evan Martinez

Evan Martinez, Community Manager

  • 8,744 Points 5k badge 2x thumb
Hi Adrienne,

The show a group for under the Card Groups header. So the issue is that when you select show a group for and you do a list of options to display as columns if you save that report and then view it again on the dashboard it loses the options you selected? Then if you go back to the table and open that report up those options are gone?



If that is happening that is definitely unusual behavior and I would suggest opening a support case with our Care team to have them take a look at it with you and then pass that information on to our PD team. You can create a support case here or by clicking on the question mark icon in the upper right hand corner when logged into an app in Quick Base and selecting manage cases. That way they can take a closer look at the issue you are seeing in your app and reproduce it for our team since we don't currently have any escalations or open issues around that. 
(Edited)
Photo of Adrienne

Adrienne

  • 110 Points 100 badge 2x thumb
yup, except those are not my fields. please see print screen from the home page I'm discussing:

Photo of Evan Martinez

Evan Martinez, Community Manager

  • 8,744 Points 5k badge 2x thumb
Hi Adrienne,

That screenshot is just snagged from an example application I have built out with Kanban reports.

From your screenshot it looks like you are getting the too many options selected warning message. That usually happens when someone selects the Show a group for and there are too many groups selected. If when looking at the report you had less then ten total options selected (including the option for blank if that field is not required) I would suggest putting in a case and a Care rep can take a look at that with you. 
Photo of Adrienne

Adrienne

  • 110 Points 100 badge 2x thumb
ok, I'll put in a case... the thing is, when you go in and fix the filter, then it displays, but the next day it's gone again! see example of the selection blanked out and then having it be operational once I re-fix the selector.