Stuck in Test Role

  • 0
  • 3
  • Question
  • Updated 2 years ago
  • Answered
  • (Edited)
I was testing for a role and I cannot revert back to my admin role as the End Test option is no longer there.  This happened before when I was working with Mark  online  and he added me back into the application again to get the admin role back.  Not too sure if it is a bug in the system.  I am not using the same technique again until support are able to look at it.  Pretty much for the info of community members unless someone has an explanation and resolution on this.   
Photo of Arshad Khwaja

Arshad Khwaja

  • 3,132 Points 3k badge 2x thumb

Posted 2 years ago

  • 0
  • 3
Photo of Gaurav Sharma

Gaurav Sharma

  • 5,756 Points 5k badge 2x thumb
Hi Arshad,

I have tested and found nothing wrong with this. Are you facing the problem with the specific role or with every role? or it may be a bug...

Thanks,
Gaurav
Photo of Arshad Khwaja

Arshad Khwaja

  • 3,132 Points 3k badge 2x thumb
Thanks. I cannot even go back to my role to test another one. So far, it is one role that has caused the issue.
Photo of Chris

Chris, Champion

  • 4,390 Points 4k badge 2x thumb

I'd go here and open a ticket with QB Support if you have not done so:

http://www.quickbase.com/support/


Photo of Arshad Khwaja

Arshad Khwaja

  • 3,132 Points 3k badge 2x thumb
I have done that and apparently there is an issue experienced by a lot others.  They have escalated the matter. 
Photo of Samyuktha Mamallan

Samyuktha Mamallan

  • 64 Points
Yes, I've experience this too. I think it has something to do with the new UI that enables admins to test roles. 
Photo of Kevin Barlage

Kevin Barlage

  • 60 Points

I am experiencing this as well.  I tested my app this morning in a particular role and now I cannot see the "test this app as...".  I also am landing on the "other role's" assigned home page but I still show the role as "Administrator"... very frustrating to say the least.

Photo of Ⲇanom the ultimate (Dan Diebolt)

Ⲇanom the ultimate (Dan Diebolt), Champion

  • 26,512 Points 20k badge 2x thumb
A better way to test as a user in a second role is to use another browser and log into QuickBase using a user in the second role. If you want to use one browser - say Chrome - open an "incognito window" for the second role. 
Photo of Arshad Khwaja

Arshad Khwaja

  • 3,132 Points 3k badge 2x thumb
Thanks Daniel. Good tips.  Could you kindly contact me by email.  I tried to call you the other day. 
Photo of QuickBasePros_IDS

QuickBasePros_IDS, Champion

  • 2,266 Points 2k badge 2x thumb
A client of mine today found that adding another User account linked to their primary email account messed up their Administrative access to their App, even after they had QuickBase deactivate the second User.  To get around the issue; we have had to re-add the deactivated User back into the Application with the same Administrative Role to restore access permissions until QuickBase can either separate the second User login from the Primary User Account; or fix the bug.
Photo of QuickBaseCoach App Dev./Training

QuickBaseCoach App Dev./Training, Champion

  • 51,316 Points 50k badge 2x thumb
I was helping Arshad on this one, as I still had Admin access to the app even though he lost it.  That sounds like the same symptoms because when I added him back a second time, the last access date was blank on one of his appearances and not blank on the other.  So they must have been two different users.
Photo of QuickBasePros_IDS

QuickBasePros_IDS, Champion

  • 2,266 Points 2k badge 2x thumb
When I set his access to "None" he could still access the App with the deactivated User even though the deactivated User was NOT a User of the App - so there's definitely some buggy behavior.  I figured the only way to restore his Admin access was to have "both" Users in the same App in the same Role; which worked.... this is one reason why I never have multiple User logins under the same email-profile; and I don't recommend it.

But QuickBase deactivated the user - but it didn't prevent me from re-adding the deactivated User to the app either.. unlike denied users.
(Edited)
Photo of Adam Shain

Adam Shain

  • 100 Points 100 badge 2x thumb
Hi All,

We're actively investigating this issue and will reply back on this thread when we have an update.

Thanks,

-Adam
Sr. Product Manager, QuickBase
Photo of Adam Shain

Adam Shain

  • 100 Points 100 badge 2x thumb
Hi All,

We found the cause and have fixed the issue. Please let us know if you're still experiencing the problem.

Thanks!

-Adam
Sr. Product Manager, QuickBase