Trouble Saving a Record on Mobile Device - Anyone Else Have This Issue

  • 0
  • 1
  • Question
  • Updated 4 weeks ago
  • Answered
  • (Edited)
I have a very lengthy form with over 100 fields and 70 form rules (many derived-field related) that works just fine on desktop, but I cannot save on a mobile device (without forcing it to desktop version).

I click Save and a small purple logo pops-up on screen briefly (think hourglass or spinning wheel), but then it goes away and I'm still on the form as though I never clicked save - and consequently a record is not created.

On my main form (for desktop) I have a custom save button that redirects the user to a different page when the record is created.  Using this form on a mobile device that button only redirects me, it doesn't save the record.

So I created a mobile form where I have removed that button and use the native buttons, but still no results.

I've even tried changing the default form for everything (Add/Edit/View/Mobile) to the mobile form, and it saves in desktop but not on a device.

I've tested my device on other apps for mobile, and they work just fine.  It just doesn't seem to like this app.

Anyone else having trouble with mobile?  Did I break Quick Base?
Photo of Eric Evans-Vargas

Eric Evans-Vargas

  • 464 Points 250 badge 2x thumb

Posted 4 weeks ago

  • 0
  • 1
This sounds very odd, I'd recommend submitting a ticket with these details to Quick Base support. They tend to respond very quickly.

I have personally noticed different (and occasionally buggy) experiences on mobile too. See this other tread on a related mobile topic https://community.quickbase.com/quickbase/topics/refresh-parent-record-after-child-is-created

-Sharon
(Edited)
Photo of Eric Evans-Vargas

Eric Evans-Vargas

  • 464 Points 250 badge 2x thumb
Thanks Quick Base Junkie!

I opened a ticket with them as well ... and they're looking into it.
I figured I'd post here too, to see if anyone else was experiencing something similar.
Great! Let us know what you discover.