Discussions

 View Only
  • 1.  Multiple-condition form rules not working (what am I doing wrong?)

    Posted 10-25-2022 12:08
    Edited by Coleman DuCharme 10-25-2022 12:08

    Hello all,

    Have a multiple condition form rule set up to change a certain field and make it read-only when certain options are selected from a drop-down menu further up the form. No form rule warning here, so not sure why the multiple condition rule is not triggering on the specified field. 

    When "RV Site", or "Tent Camping" is selected from the uppermost drop-down menu, the "location field" is meant to change to "spring creek park" (as per the rules shown in the first image), and become read-only. Beating my head against the wall trying to figure out why this isn't working.






    Thank you.



    ------------------------------
    Coleman DuCharme
    ------------------------------


  • 2.  RE: Multiple-condition form rules not working (what am I doing wrong?)

    Posted 10-25-2022 12:44
    Try deselecting that very bottom checkbox on the form rule at the very bottom so that the Rule does in fact fire all the time.

    ------------------------------
    Mark Shnier (Your Quickbase Coach)
    mark.shnier@gmail.com
    ------------------------------



  • 3.  RE: Multiple-condition form rules not working (what am I doing wrong?)

    Posted 10-25-2022 13:47
    Hey Mark, 

    Unchecking the box did not change anything.

    ------------------------------
    Coleman DuCharme
    ------------------------------



  • 4.  RE: Multiple-condition form rules not working (what am I doing wrong?)

    Posted 10-25-2022 13:10
    Your criteria for Rule 2 is incorrect, it's triggering on "Type of Request" to be "RV Site" and "Tent Camping", but it should be using "or" logic.

    ​​

    ------------------------------
    Doug Henning
    ------------------------------



  • 5.  RE: Multiple-condition form rules not working (what am I doing wrong?)

    Posted 10-25-2022 13:50

    Hey Doug, I currently have "any" selected. I was under the impression that selecting "any" was the "or" option in this case. Selecting "all" would definitely be "and" logic.



    ------------------------------
    Coleman DuCharme
    ------------------------------



  • 6.  RE: Multiple-condition form rules not working (what am I doing wrong?)

    Posted 10-25-2022 13:51
    How can I change that "and" in front to an "or"?

    ------------------------------
    Coleman DuCharme
    ------------------------------



  • 7.  RE: Multiple-condition form rules not working (what am I doing wrong?)

    Posted 10-25-2022 14:00
    Hi Coleman,

    The problem is that it's configured so the "any" is in addition to the "When" condition. You need to select "Multiple conditions" to do the any/or condition:


    Hope that helps!

    ------------------------------
    Doug Henning
    ------------------------------



  • 8.  RE: Multiple-condition form rules not working (what am I doing wrong?)

    Posted 10-25-2022 14:04
    Yep, 

    This was it. Thanks Doug.

    ------------------------------
    Coleman DuCharme
    ------------------------------