Discussions

 View Only
  • 1.  My Child Table is not populating the look up fields

    Posted 14 days ago
    Hello,
    My Child Table is not populating the look up fields from the parent table even though my tables are connected, and I have added the look up fields to the form.

    I have the proxy reference added to the child table as well.

    thank you,
    Reza

    ------------------------------
    Reza Khosrowabadi
    ------------------------------


  • 2.  RE: My Child Table is not populating the look up fields

    Posted 14 days ago
    Just because you make a relationship it does not magically mean that the look up fields will work. The field for [Related Parent] needs to be populated. My guess is that field is not populated.

    ------------------------------
    Mark Shnier (Your Quickbase Coach)
    mark.shnier@gmail.com
    ------------------------------



  • 3.  RE: My Child Table is not populating the look up fields

    Posted 14 days ago
    Hello Mark,
    in layman's word, what is it that I will need to do to make the Look Up fields populate for the new records. I am not worried about populating the existing records.

    thank you so much.

    ------------------------------
    Reza Khosrowabadi
    ------------------------------



  • 4.  RE: My Child Table is not populating the look up fields

    Posted 14 days ago
    Well, you can make the field [Related Parent] required and you will quickly find out where it's not getting populated.  Typically the Add Child button will populate that field in the URL formula.

    ------------------------------
    Mark Shnier (Your Quickbase Coach)
    mark.shnier@gmail.com
    ------------------------------